Over ons

Onze  Missie

Hulpverleningspraktijk Paard & Hulpverlening staat voor kwaliteit. Wij willen er samen met onze paarden voor zorgen dat mensen weer ontdekken waar zij goed in zijn en waar zij voldoening uit halen. Op deze manier kan er richting herstel worden toe gewerkt. Dit in samenwerking met de paarden en enthousiaste gekwalificeerde hulpverleners. Tevens leveren stagiaires en vrijwilligers een bijdrage.

Onze visie 

Hulpverleningspraktijk Paard & Hulpverlening zet dieren, in ons geval paarden in, omdat wij van mening zijn dat; paarden kunnen bijdragen om een ieder weer verantwoordelijkheid te laten verwerven over zijn eigen leven. Wij werken vanuit de overtuiging dat ieder mens invloed heeft op zijn eigen leven, ongeacht ziektes, leeftijd, handicaps en intelligentieniveau. Hulpverleningspraktijk Paard & Hulpverlening legt de nadruk op wat men kan en waar men goed in is.

Als hulpverleningspraktijk Paard & Hulpverlening zijn wij van mening dat paarden een meerwaarde hebben in de hulpverlening 

Paarden hebben een natuurlijk vermogen om mensen aan te voelen (intuïtie) en weer te geven wat er binnen die persoon afspeelt. Zij kunnen ingrijpende gebeurtenissen, terugkerende thema’s in een mensenleven, belangrijke keuzes, veranderingen of zingevingsvragen die zich in het onderbewustzijn afspelen, aan het licht brengen. Hierdoor wordt de persoon in kwestie bewust van het onderbewuste en kan er sneller tot de kern van het probleem gekomen worden.

Hulpverleningspraktijk Paard & Hulpverlening werkt vanaf januari 2021 samen met VNN (Verslavingszorg Noord Nederland) 

Hulpverleningspraktijk Paard & Hulpverlening werkt vanaf juli 2021 samen met Psychologisch Centrum Leeuwarden


Hulpverleningspraktijk Paard & Hulpverlening werkt vanaf november 2021 samen met Jeugdfonds Sport en Cultuur

Hulpverleningspraktijk Paard & Hulpverlening werkt vanaf januari 2022 samen met Horizon

Hulpverleningspraktijk Paard & Hulpverlening werkt vanaf mei 2023 samen met Jeugdhulp Friesland


Hulpverleningspraktijk Paard & Hulpverlening werkt vanaf februari 2022 samen met DUORE


Hulpverleningspraktijk Paard & Hulpverlening werkt vanaf mei 2023 samen met KieN VIPHulpverleningspraktijk Paard & Hulpverlening werkt vanaf oktober 2023 samen met Alliade

Hulpverleningspraktijk Paard & Hulpverlening werkt vanaf februari 2024 samen met Rondomzorg